Leila
Grillad Oxfilécarpaccio
6 portioner
700 g oxfilé
Flingsalt
1 msk paprikapulver
2 msk korianderfrö
Svartpeppar från kvarn
2 msk olivolja
50 g pinjenötter
5 rädisor
1 mild röd chili
1 knippe salladslök (bara det gröna)
½ kruka färsk koriander
•1. Tänd grillen.
•2. Putsa oxfilén från hinnor. Skär bort huvudet.
•3. Krydda en skärbräda med flingsalt, paprikapulver, stötta korianderfrön och svartpeppar. Gnid in oxfilén i olivolja och rulla in den i kryddorna så att de fastnar på filéen.
•4. Grilla oxfilén en kort stund över en het grill så du bara får en stekyta. Den ska vara helt rå i mitten. Låt köttet svalna.
•5. Rosta pinjenötterna i en kastrull med flingsalt tills de fått färg.
•6. Skär oxfilén i tunna skivor och lägg upp på ett stort fat.
•7. Skiva rädisor, chili och salladslök lövtunt. Strö detta över köttet tillsammans med plockade korianderblad och rostade pinjenötter.
Vänta bara tills jag flyttar till mitt radhus i juli, när vädret tillåter och har tillgång till grill, då jäklar :)