Leila

Ni missade väl inte "Leila på landet" igår, på 4 plus kl 21.00? Ett fantastiskt matlagningprogram i en idyllisk lantlig miljö. Igår var det tema "Beach party" och jag blev riktigt sugen på att testa ett av Leilas recept på att tillaga oxfile:

Grillad Oxfilécarpaccio

6 portioner


700 g oxfilé

Flingsalt

1 msk paprikapulver

2 msk korianderfrö

Svartpeppar från kvarn

2 msk olivolja


50 g pinjenötter

5 rädisor

1 mild röd chili

1 knippe salladslök (bara det gröna)

½ kruka färsk koriander


•1. Tänd grillen.

•2. Putsa oxfilén från hinnor. Skär bort huvudet.

•3. Krydda en skärbräda med flingsalt, paprikapulver, stötta korianderfrön och svartpeppar. Gnid in oxfilén i olivolja och rulla in den i kryddorna så att de fastnar på filéen.

•4. Grilla oxfilén en kort stund över en het grill så du bara får en stekyta. Den ska vara helt rå i mitten. Låt köttet svalna.

•5. Rosta pinjenötterna i en kastrull med flingsalt tills de fått färg.

•6. Skär oxfilén i tunna skivor och lägg upp på ett stort fat.

•7. Skiva rädisor, chili och salladslök lövtunt. Strö detta över köttet tillsammans med plockade korianderblad och rostade pinjenötter.


Vänta bara tills jag flyttar till mitt radhus i juli, när vädret tillåter och har tillgång till grill, då jäklar :) 


Kommentera:

Vad heter du då vännen?:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

Blogg?:

<3 Nå, vad har du på hjärtat? <3 :

Trackback